Hoeveelheid zaden per zakje
Het is lastig precies aan te geven hoeveel zaden er in de zakjes zitten. Over het algemeen genomen zal het meer zijn dan je kwijt kan in je tuin. Van sommige fijne zaden zitten wel enkele honderden zaden in een zakje. Van grotere zaden (en zaden die grote planten geven), of moeilijker te oogsten zaden, zoals Klokken van Ierland zitten ongeveer 50-70 zaden in een zakje. Dit is afhankelijk van het gemak waarmee de zaden te oogsten zijn en hoe goed de oogst gelukt is. Richtlijn is wel altijd, dat er ruim voldoende zaden in de zakjes zitten voor de gemiddelde bloementuin of kleine pluktuin. En ruim voldoende zaden om te experimenteren met zaaitijd en plek. Mijn advies is om niet alles in 1 keer te zaaien. Mocht er dan bijvoorbeeld toch wat verloren gaan door nachtvorst of slakken vraat, kan je nogmaals zaaien. En door een tweede ronde te zaaien op een later tijdstip, verspreid je de bloeiperiode.

Zaden uit Zalk is echter geen groothandel, dus mocht je een flinke bloemenweide willen inzaaien, raad ik je aan om verder te kijken bij bedrijven die hier speciaal op gericht zijn.

Zakjes met zaden uit Zalk
2.algemene zaden info

Houdbaarheid
Sommige zaden zoals papaverzaden zijn jarenlang houdbaar. Voor veel zaden geldt dat ze wat aan kiemkracht inleveren, naar mate ze ouder zijn. Je vindt bij Zaden uit Zalk dus ook zo vers mogelijke zaden van het afgelopen oogst seizoen of in zeldzame gevallen het jaar daarvoor. Omdat in dit laatste geval de kiemkracht mogelijk achteruit is gegaan, zullen er meer zaden in deze zakjes worden gedaan, zodat de uiteindelijke hoeveelheid opgekweekte bloemen min of meer gelijk zal zijn. Het advies is om de zaden te zaaien binnen het jaar, volgend op de aankoop. Zaden uit Zalk oogst jaarlijks verse zaden. Oude zaden worden niet meer verkocht, nadat er nieuwe oogst is.

Bewaren
Zaden kunnen het best bewaard worden op een koele, vorstvrije, donkere, vochtvrije plek, in de verpakking. Het liefst op een plek waar er niet te veel schommelingen in deze omstandigheden zijn.