Het ontstaan van Zaden uit Zalk
Zaden uit Zalk ontstond doordat ik steeds meer zaden uit eigen tuin oogstte. Al meteen het eerste jaar zaaide ik veel eenjarigen, zodat de tuin direct dat jaar al in bloei stond, voor een laag budget. Op dat moment ontstond mijn fascinatie voor het gegeven dat er uit elk klein zaadje een prachtige plant kan groeien, in zoveel verschillende vormen. En daarmee was mijn zaden verzamel drang in gang gezet.

Het vullen van grote vlakken in de tuin met eenjarigen gaf me de tijd om langzaam vaste planten te vermeerderen en mooie soorten bij elkaar te sprokkelen bij verschillende biologische kwekerijen. Toch blijf ik dol op eenjarigen, aangezien het over het algemeen heel geschikte plukbloemen zijn en er een enorme variatie in is. In mijn pluktuin leef ik me uit door steeds weer nieuwe soorten te zaaien en mooie combinaties te ontdekken. Daarnaast zijn er de oude vertrouwde bloemen die ik elk jaar weer zaai, zoals Cosmos en Korenbloem.

 

Zakjes met zaden uit Zalk
roze korenbloem

De jaarmarkt van ons dorp, in 2019, bleek een goede mogelijkheid om mijn bloemenzaden voor het eerst ‘op de markt’ te brengen. De markt was een succes. Ik vind het ontzettend leuk om in contact te zijn met mensen die ook van bloemen en het bijbehorende leven in de tuin houden. En het is geweldig om mijn liefde voor groen te verspreiden op deze manier.

Toen er een tijd geen markten meer werden georganiseerd nam de online bloemenwereld een vlucht. Ik ontdekte dat er heel veel bloemenpassie op Instagram de ronde doet. Hier vind en deel ik graag inspiratie en tips.

Inmiddels heb ik weer op verschillende markten gestaan, waar ik geniet van het enthousiasme en de plannen van andere ‘groene mensen’. Omdat ik deze werkzaamheden naast mijn werk in het ziekenhuis doe sta ik op een beperkt aantal markten per jaar, steeds weer op een andere locatie. Daarom zijn de zaden ook online te koop.

Mocht je op de hoogte willen blijven, dan kan dat door mij te volgen op Instagram. Ik deel hier regelmatig groene inspiratie en het reilen en zeilen in de bloemen pluktuin.